Kip met komijn

Kip met komijn

Kip met komijn

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

2 eetlepels komijnzaadjes
2 grote kip in 8 stukken
zout, peper
50 gr boter
2 uien in dunne ringen
1/2 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel saffraanpoeder
4 eetlepels fijngesneden koriander
20 zwarte olijven

Bereiden

Laat de komijnzaadjes 1 uur in water weken.
Bestrooi de kip met zout en peper.
Verhit de boter en bak de kip hierin in ± 10 minuten rondom
bruin.
Bak de ui ± 5 minuten mee.
Voeg het gemberpoeder, de saffraan en 4 dl water toe en stoof de kip op
zacht vuur ± 40 minuten.
Voeg de koriander, de geweekte komijn en de olijven toe en stoof het
gerecht nog 5-10 minuten.
Serveer met rijst of couscous.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus